Βάλε μόνη σου ψεύτικα νύχια και συντήρησέ τα για όσο καιρό θες!



Γλίτωσε τα υπέρογκα ποσά για ψεύτικα νύχια, μαθαίνοντας όλα τα μυστικά για τα υλικά, την σωστή τοποθέτηση, την περιποίηση και την συντήρησή τους!


Γυναίκα, Εμφάνιση, Μανικιούρ, Νύχια, Ομορφιά, Πρακτικά,


Τα όμορφα νύχια είναι το πρώτο πράγμα που συνήθως θα παρατηρήσει κάποιος, είτε σου αρέσουν τα κοντά είτε τα μακριά. 

Τα ψεύτικα νύχια είναι η ιδανική λύση για ομοιόμορφο μήκος, ειδικά αν έχεις πολύ εύθραυστα νύχια, καθώς μπορείς να τα τοποθετήσεις πανεύκολα και να τα συντηρήσεις για όσο καιρό θέλεις.


Θα χρειαστείς:
  • Κόλλα. Επέλεξε μία κόλλα στιγμής που θα βρεις στο πολύ μικρό σωληνάριο.

    Είναι λίγο πιο ακριβή από την απλή αλλά πίστεψέ με, ΔΕ θες την απλή γιατί θα σου ξεκολλήσουν αμέσως.  :)
  • Είδη μανικιούρ. Νυχοκόπτης, λίμες, ψαλιδάκι, βερνίκι νυχιών.
  • Νεσεσέρ που θα έχεις στην τσάντα σου με εφεδρικά νύχια, κόλλα και είδη μανικιούρ για άμεση αντικατάσταση σε περίπτωση που χάσεις κάποιο νύχι.

    Σπάνιο, αλλά ας είσαι προετοιμασμένη.
  • Ασετόν. Εκτός από τη γνωστή χρήση του, το ασετόν είναι το μόνο υλικό που “λιώνει” τα ψεύτικα νύχια και αφαιρεί την δυνατή κόλλα στιγμής.

    Δεν τραβάμε τα ψεύτικα νύχια για να τα βγάλουμε αλλά τα βουτάμε για λίγο σε ασετόν.

    Έτσι, γλιτώνεις τραυματισμούς των νυχιών σου και βγάζεις όποτε θες τα ψεύτικα νύχια σου στο λεπτό!


Οδηγίες προετοιμασίας, τοποθέτησης και συντήρησης ψεύτικων νυχιών:

  • Πλύνε καλά τα χέρια σου και σκούπισέ τα εξίσου καλά.


  • Με ένα ψαλιδάκι κόψε τα νύχια σου σύριζα στο δέρμα. Ούτε πολύ βαθιά (να μην εξέχει το δέρμα) αλλά ούτε πολύ έξω (να μην εξέχει το νύχι).

    Απομάκρυνε πετσάκια και παρανυχίδες έτσι ώστε η βάση όλου του νυχιού να είναι πεντακάθαρη.


  • Πάρε μια λίμα και τρόχισε καλά όλη την επιφάνειά τους από την βάση του κάθε νυχιού σου μέχρι τις άκρες.

    Πλύνε τα πάλι πολύ καλά να φύγει η σκόνη και σκούπισέ τα.


  • Πάρε ένα χοντρό χαρτόνι ή μια επιφάνεια που δεν σε πειράζει να λερωθεί από την κόλλα (που δύσκολα καθαρίζει) και δοκίμασε ένα - ένα τα ψεύτικα νύχια για να αποφασίσεις ποιο ταιριάζει σε ποιο δάχτυλο.

    Φτιάξε πάνω στο χαρτόνι δύο πεντάδες με τα νύχια που θα κολλήσεις, βάζοντάς τα με τη σειρά που θα τοποθετηθούν (σαν να βλέπεις δύο χεράκια).


  • Πάρε το πρώτο νύχι, άνοιξε την κόλλα στιγμής και βάλε στο εσωτερικό του 1-2 σταγόνες κόλλα ανάλογα το μέγεθος.

    Κλείσε καλά το σωληνάριο της κόλλας γιατί στεγνώνει αμέσως και τοποθέτησε το νύχι πάνω στο δικό σου αλλά ακριβώς πάνω στη βάση του.

    Βάλε το λίγο πιο έξω, αφήνοντας ένα πολύ μικρό κενό μεταξύ του ψεύτικου νυχιού και της βάσης του δικού σου. Μην ανησυχείς, σε λίγο θα μάθεις πώς να το καλύπτεις πλήρως.


  • Πριν κολλήσει καλά το νύχι, κούνα το δεξιά-αριστερά να απλωθεί  καλά η κόλλα σε όλη του την επιφάνεια (κάνε το γρήγορα, έχεις ελάχιστο χρόνο μέχρι να κοκαλώσει) και στη συνέχεια, όταν το βάλεις στη σωστή θέση, πίεσε πολύ γερά να κολλήσει χωρίς να έχει φυσαλίδες το εσωτερικό του. Επανέλαβε το ίδιο σε όλα τα νύχια σου.


  • Αφού τα κολλήσεις, πάρε τον νυχοκόπτη και κόψε τα στο μήκος που θέλεις. Για να αποφασίσεις το μήκος σωστά, μην τα κόψεις από πάνω, αλλά από κάτω.

    Στρέψε δηλαδή το εσωτερικό της κάθε παλάμης σου προς τα πάνω και κόψε με τον νυχοκόπτη στο μήκος που θέλεις.


  • Στη συνέχεια, πάρε τη λίμα και φτιάξε το σχήμα τους οβάλ ή τετράγωνο ανάλογα τι σου αρέσει.


  • Τέλος, άρχισε να λιμάρεις από πάνω και γύρω-γύρω το σημείο που τελειώνει το ψεύτικο νύχι στη βάση των νυχιών σου για να λειάνει και να μην εξέχει (δεν θα γίνει ποτέ τελείως ίσιο με τη βάση σου αλλά δεν θα φαίνεται καθόλου).


  • Πλύνε τα καλά, σκούπισέ τα και τώρα μπορείς να τα βάψεις, να τα διακοσμήσεις, να κολλήσεις αυτοκόλλητα ή να τα αφήσεις ως έχουν!


  • Μάθε επίσης ότι το βερνίκι νυχιών στα ψεύτικα νύχια κρατάει διπλάσιο και τριπλάσιο χρόνο απ΄ότι στα φυσικά σου!  ;)

Για να τα συντηρήσεις, ανανέωνε συχνά το βερνίκι σου και επανέλαβε την διαδικασία με νέα νύχια κάθε 20-25 ημέρες. Εάν στο ενδιάμεσο ξεκολλήσει κάποιο, απλά βάλε ένα καινούργιο!  :)



Συμβουλή: 
Εάν δεν έχεις κάποιον να σε βοηθήσει, επειδή τα ψεύτικα νύχια μέχρι να τα κόψεις είναι γιγάντια και δεν θα μπορείς να τα βάλεις σωστά, βάλε πρώτα 2-3 νύχια, μετά κόψε τα στο κατάλληλο μήκος με τον νυχοκόπτη για να μη σε μπερδεύουν στην τοποθέτηση των υπολοίπων και μετά βάλε και τα άλλα.

Μια καλή τεχνική που ακολουθώ, είναι να κολλάω πρώτα αντίχειρες και δείκτες, να τους κόβω και μετά να βάζω όλα τα υπόλοιπα νύχια.




Ο μύθος που λέει ότι τα νύχια σου αδυνατίζουν με τα ψεύτικα νύχια, καταρρίπτεται πανεύκολα εάν έχεις ήδη πολύ λεπτά νύχια που σπάνε εύκολα και γι’ αυτό κατέφυγες στα ψεύτικα. 

Εάν βέβαια θέλεις απολύτως καμία φθορά, μπορείς κάθε δύο μήνες να τα αφήνεις ελεύθερα για 1-2 εβδομάδες χωρίς ψεύτικο νύχι ή μανό για να “αναπνεύσουν”. 

Από προσωπική πείρα, σου λέω πάντως, ότι όχι μόνο δεν μου χάλασαν τα νύχια αλλά τα ψεύτικα λειτούργησαν ως “καλούπια” και έφτιαξε το ακανόνιστο σχήμα των δικών μου, που πλέον έχουν πάρει πανέμορφο, λείο και πλατύ τετράγωνο σχήμα!


Καλή επιτυχία!



Εάν σου άρεσε αυτό το άρθρο, μοιράσου το! »»