Tips: Πλέξιμο Για Αρχάριους. Μικρές συμβουλές για να γίνει εύκολο!



Αν σκοπεύεις να ξεκινήσεις πλέξιμο αλλά έχεις κυριολεκτικά βομβαρδιστεί από πληροφορία, ξεκίνα απλά και έχοντας στο νου σου μερικούς μικρούς αλλά βασικούς κανόνες.


πλέξιμο, Συμβουλές, Χειροτεχνία, χόμπυ, DIY, βελονάκι, βελόνες



Σταμάτα να αγοράζεις ό,τι βλέπεις

Για αρχή, ο μόνος εξοπλισμός που θα χρειαστείς είναι βελόνες ή βελονάκι και μαλλί. Μάθε πρώτα να πλέκεις και μετά θα έρθουν και τα υπόλοιπα.

Μην πληρώσεις μαθήματα, βιβλία ή δασκάλους

Για όνομα, μέσω ίντερνετ με διαβάζεις, απλά πληκτρολόγησε YouTube βάλε στο ψαχτήρι "μαθήματα πλεξίματος" και έχεις μια ουρά δασκάλους!

Δοκίμαζε διαρκώς νέα σχέδια

Μην τα φοβάσαι όσο δύσκολα κι αν φαίνονται. Δοκιμάζοντας περίεργα μοτίβα και πολύπλοκες ιδέες σύντομα θα έχεις μπει στο νόημα και θα σου φαίνεται παιχνιδάκι το πλέξιμο.

Εμπνεύσου

 Ψάξε στο ίντερνετ για ιδέες πλεξίματος και χρησιμοποίησε όλα τα νέα σχέδια για έμπνευση αλλά και ως κίνητρο για να συνεχίσεις να δημιουργείς!

Κλικ

Μην ξεχνάς να βγάζεις φωτογραφίες κάθε δημιούργημά σου σε κάθε στάδιό του. Θα φουσκώνεις από περηφάνεια βλέποντας την πρόοδό σου και όλα αυτά που έχεις καταφέρει να δημιουργήσεις από μια μπάλα μαλλί.


Αν ψάχνεις για καλά ενημερωμένες σελίδες που θα σε βοηθήσουν πολύ, ξεκίνα από το ftiaxto.gr για τα βασικά με βελόνες και βελονάκι. Αν και η βόλτα στο κουβαράκι ήταν κι αυτή πολύ όμορφη.



Αν βέβαια βαριέσαι, υπάρχει πάντα και το πλέξιμο με τα χέρια!  ;)


Εάν σου άρεσε αυτό το άρθρο, μοιράσου το! »»