Φάκελος: Τακούνια. Μάθε πώς να τα αγοράζεις, πώς να τα φοράς και πώς να τα περπατάς!



Αν σ αρέσουν τα τακούνια αλλά σε δυσκολεύουν, μάθε πως να τα αγοράζεις, πώς να τα φοράς, πώς να τα περπατάς και πώς να ξεπερνάς κάθε πρόβλημα με αυτά!

Αγορές, Γυναίκα, Ένδυση, Έξυπνα, Μόδα, Ομορφιά, Παπούτσια, Τακούνια, στυλ,

Πώς να τ αγοράζεις

Ο χρυσός κανόνας είναι να αφήνεις πάντοτε ένα περιθώριο όσο ο αντίχειράς σου σε κάθε νέο παπούτσι που έχει τακούνι. 

Διότι όσο πιο στενό το παπούτσι τόσο πιο πολλούς πόνους και δυσφορία θα σου προκαλεί, οπότε μην ξεχνάς να τσεκάρεις αν βυθίζεται μέσα ο αντίχειράς σου, για σιγουριά.


Μην τα δοκιμάζεις απλά στο ένα πόδι κάνοντας δύο βηματάκια για 1 δευτερόλεπτο. Φόρεσε και τα δύο παπούτσια και περπάτησε μέσα στο κατάστημα, όχι μόνο στα σημεία με το παχύ χαλί. 

Είναι σημαντικό εκτός από την εμφάνιση, να τα νιώσεις καλά και βολικά σε σκληρό έδαφος και στα δύο πόδια. Οπότε φόρα τα χωρίς ντροπές για λίγο παραπάνω και περπάτα διαρκώς! Αν δεν είναι βολικά θα το έχεις μάθει!

Μην ψωνίζεις ψηλά τακούνια το πρωί διότι τα πόδια σου είναι ελαφριά, ξεκούραστα και κυρίως ξεπρησμένα. Το μυστικό είναι να δεις πώς θα νιώσεις σε αυτά έπειτα από μία κουραστική ημέρα ή έχοντας ήδη φορεμένο το δικό σου ζευγάρι τακούνια. 

Άρα, ο πιο ασφαλής τρόπος είναι να αγοράζεις τακούνια πάντοτε απόγευμα.

Πώς να τα φοράς

Αν μέχρι σήμερα ήξερες ότι η οδήγηση με τακούνια δεν είναι και τόσο ασφαλής, τώρα μπορείς επιπλέον να μάθεις πως επιπροσθέτως τα καταστρέφει. 

Ακουμπώντας διαρκώς στο πίσω μέρος του τακουνιού σου, το παπούτσι τρίβεται σε αυτό το σημείο και γεμίζει γρατσουνιές ενώ ενδέχεται να επηρεαστεί και η σταθερότητά του. 

Οπότε έχε πάντοτε ένα ζευγάρι ίσια μαλακά παπούτσια στο αυτοκίνητό σου για τις ώρες οδήγησης.

Πάρε γρήγορα ταινία και κόλλησε το τρίτο με το τέταρτο δαχτυλάκι μαζί. Σου ακούγεται αστείο; Ε λοιπόν, κάνει δουλειά και δεν πονάς καθόλου! 

Η επιστήμη έχει την εξήγηση. Υπάρχει ένα νεύρο που διακλαδίζεται σε αυτά τα δύο δάχτυλα οπότε όταν πιεστούν πονά αρκετά. Η ταινία βοηθά να μην πιέζεται το συγκεκριμένο νεύρο και άρα να μην πονάς. Δοκίμασέ το τουλάχιστον!

Αγορές, Γυναίκα, Ένδυση, Έξυπνα, Μόδα, Ομορφιά, Παπούτσια, Τακούνια, στυλ,

Πώς να τα περπατάς

Το σημαντικότερο σημείο του σωστού βαδίσματος με τακούνια είναι το μέγεθος των βημάτων. Τα μεγάλα βήματα αφαιρούν χάρη, αυξάνουν τις πιθανότητες αστάθειας και καταστρέφουν τα τακούνια σου. 

Προσπάθησε να μικρύνεις τα βήματά σου όταν περπατάς με αυτά αλλά πρόσεξε να μην μοιάζεις κιόλας με γκέισα!  :)

Μην τρέχεις! Απέφυγε τα τακούνια αν βιάζεσαι ή αν έχεις σκοπό να περπατήσεις μεγάλες αποστάσεις. Το τακούνι θέλει χαλαρότητα, ηρεμία και κυρίως, μικρές αποστάσεις για να κάνει τη δουλειά του.  ;)

Αν δυσκολεύεσαι να περπατήσεις με τακούνια γενικώς, μάθε πως δεν πρέπει να τα περπατάς όπως τα ίσια σου παπούτσια. 

Αντί λοιπόν να πατάς όλο το πέλμα στο έδαφος, δοκίμασε να πατάς πρώτα τη φτέρνα και μετά απαλά τα δάχτυλα. Θα εκπλαγείς από τη χάρη που θα αποκτήσεις.



Εάν σου άρεσε αυτό το άρθρο, μοιράσου το! »»