Φτιάξε τη δική σου οικολογική και οικονομική θερμοφόρα!



Φτιάξε τη δική σου παραδοσιακή και πανέμορφη θερμοφόρα για να αντιμετωπίσεις κρύο, πιασίματα, κρύα πόδια και πόνους στη στιγμή!



Αντί όμως για την κλασική θερμοφόρα νερού που έχει μια δυσκολία να τη γεμίσεις και φόβο να τρυπήσει και να στα κάνει μούσκεμα, τώρα μπορείς να φτιάξεις τη δική σου θερμοφόρα με πιο.... οικολογική γέμιση!

Είναι αποδεδειγμένο επιστημονικά πως η τοπική ζέστη της θερμοφόρας, προκαλεί υπεραιμία και βοηθά να απαλύνει ο πόνος των μυών, ειδικά στον σβέρκο και την πλάτη, οι πόνοι της περιόδου αλλά και η κακή κυκλοφορία των κρύων άκρων.


Ακόμη, μια θερμοφόρα μέσα από την κουβέρτα ή το πάπλωμα τον χειμώνα, θα ζεστάνει το κρεβάτι γρήγορα και οικονομικά για ώρα!

Η θερμοφόρα είναι χρήσιμη και το καλοκαίρι αλλά και στους αθλητές!

Λίγη ώρα στο ψυγείο και η θερμοφόρα σου θα σε ανακουφίσει από την υπερβολική ζέστη, από πόνους και χτυπήματα. Ειδικά, για αθλητές, μια κρύα θερμοφόρα είναι σωτήρια για μικροτραυματισμούς και πιασίματα!


Ας τη φτιάξουμε λοιπόν. Θα χρειαστείς:


  • Ύφασμα χοντρό στο μέγεθος, το σχέδιο και το χρώμα που θες.
  • Ρύζι ή καλαμπόκι ή φακές ή λιναρόσπορος.
  • Λίγη λεβάντα, βανίλια ή όποιο αρωματικό θέλεις.
  • Κόλλα ή κλωστή και βελόνα.

Πώς θα τη φτιάξεις:


  • Ράψε ή κόλλησε το ένα ύφασμα με το άλλο γύρω-γύρω και άφησε ένα άνοιγμα.
  • Ρίξε μέσα το υλικό που επέλεξες (ρύζι, καλαμπόκι, φακές ή λιναρόσπορο) μέχρι τη μέση του.
  • Ράψε ή κόλλησε το άνοιγμα.


Αυτό ήταν!

Τώρα, για να τη χρησιμοποιήσεις, βάλε τη θερμοφόρα σου στον φούρνο μικροκυμμάτων για περίπου 60 δευτερόλεπτα και αφού πρώτα δοκιμάσεις μήπως καίει πολύ ή θέλει λίγο ακόμη, τοποθέτησέ την στο σημείο που επιθυμείς να ζεστάνεις.

Για κρύο επίθεμα, απλά βάλε την θερμοφόρα σου στο ψυγείο για 1-2 ώρες και είναι έτοιμη για χρήση!

Κατασκευές, Υγεία, Χειμώνας, Χειροτεχνία, DIY,

Τί θα 'λεγες τώρα να φτιάξεις και θερμοφόρες χεριού για να τις παίρνεις όπου θέλεις και να τις δωρίσεις; Θα είναι το πιο γλυκό και ζεστό δωράκι για τους αγαπημένους σου!


Εάν σου άρεσε αυτό το άρθρο, μοιράσου το! »»