Ματ νύχια! Πώς να κάνεις ματ κάθε μανικιούρ!



Τρεις πανεύκολοι και γρήγοροι τρόποι για να μεταμορφώσεις κάθε μανικιούρ και κάθε βερνίκι νυχιών σε ματ τέχνη! 




Τα ματ βερνίκια νυχιών, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα, είναι πιο ακριβά και δεν βγαίνουν σε όλα τα αγαπημένα σου χρώματα. Υπάρχουν όμως 3 πανεύκολοι τρόποι όπου με ελάχιστα ή καθόλου χρήματα ή με απλά υλικά από την κουζίνα σου, μπορείς να κάνεις ματ τέχνη νυχιών αμέσως!


Ας δούμε λοιπόν τους 3 τρόπους:

1. Μαγειρική Σόδα

Βάψε τα νύχια σου με μανό και λίγο πριν στεγνώσει, πάρε ένα βουρτσάκι μέικ απ που θα έχεις βυθίσει σε μαγειρική σόδα και πέρασέ τα πολλές στρώσεις.

Άσε τη σόδα να μείνει 5-10 λεπτά και μετά βύθισε το δάχτυλό σου σε ένα μπολάκι νερό. Το βερνίκι σου μόλις έγινε ένα πολύ σικ ματ!

Συμβουλή: Επειδή πρέπει να το κάνεις γρήγορα, μην βάψεις όλα τα νύχια μαζί. Κάθε δύο δάχτυλα, βάζε τη σόδα και μετά συνέχιζε στα υπόλοιπα.
Έτσι, αποφεύγεις να σου στεγνώσει το βερνίκι πριν βάλεις τη σόδα.


2. Πούδρες, σκιές και γκλίτερ

Η ματ στρώση σου, μπορεί απλά να είναι ένα στρώμα ματ σκιάς ή πούδρας στο χρώμα του βερνικιού. Ή ακόμη και γκλίτερ.

Απλά μόλις βάψεις τα νύχια σου, πάτησέ τα πάνω στην ματ σκόνη που διάλεξες και άσε το λίγα λεπτά να στεγνώσει καλά. Δεν θα το πιστεύεις!



3. Ειδικό λάδι για ματ νύχια

Θα το βρεις στο εμπόριο, κοστίζει 5-10 ευρώ το πολύ και μεταμορφώνει σε ματ κάθε μανό αρκεί αφού βάψεις τα νύχια σου, να τα περάσεις μια στρώση από το λάδι αυτό. Ψάξε στα online μαγαζιά, θα το βρεις ως matte oil σε πολλές μάρκες προϊόντων μανικιούρ.


 Ακόμη: Πώς να κάνω ombre και balayage στα μαλλιά μου;


Εάν σου άρεσε αυτό το άρθρο, μοιράσου το! »»