Ψείρες στα γεννητικά όργανα - πως να τις διώξεις με φυσικούς τρόπους!




Η φθείρα του εφηβαίου είναι ένας κυρίως σεξουαλικά μεταδιδόμενος μπελάς που όμως φεύγει και μάλιστα φυσικά και εύκολα. Αρκεί να ξέρεις τί να κάνεις. Διάβασε και θα ξέρεις!




Μα πώς κόλλησα ψείρες;  Δεν έκανα τίποτα!

Κυρίως, είναι σεξουαλικά μεταδιδόμενα παράσιτα αλλά δεν είναι απαραίτητο πάντα να κάνεις σεξ με κάποιον/κάποια που έχει ψείρες γεννητικών οργάνων.

Είναι πιο σπάνιο αλλά αν απλά κοιμήθηκες στο κρεβάτι κάποιου που τις έχει ή χρησιμοποίησες τα σκεπάσματά του μπορεί να μεταφέρθηκαν οι ψείρες αυτές και στο δικό σου σώμα. Δεν έχει όμως σημασία, τώρα απλά πρέπει να απαλλαχθείς.


Ποια γεννητικά όργανα; Έχω φαγούρα παντού!

Πρέπει να μάθεις πως οι ψείρες των γεννητικών οργάνων δεν ζουν μόνο εκεί μα και σε άλλα τριχωτά μέρη του σώματος όπως πόδια, ανδρικό στήθος, μασχάλες αλλά και φρύδια και βλεφαρίδες.

Κυρίως όμως, θα τις βρεις στο εφήβαιο και γενικά, στις τριχωτές περιοχές των γεννητικών οργάνων.


Καλά και πού ξέρω ότι δεν είναι ψείρες σώματος αλλά ψείρες γεννητικών οργάνων;

Η φθείρα του εφηβαίου είναι διαφορετική. Είναι στρογγυλή σαν καβούρι και όχι μακρουλή ενώ έχει καφέ χρώμα.

Είναι μικρότερη από την ψείρα του σώματος και έχει μακριά πόδια και δαγκάνες. Επίσης, η ψείρα σώματος ζει στις άτριχες περιοχές και όχι στις τριχωτές.

Ακόμη, αν έχεις ψείρα των γεννητικών οργάνων ίσως παρατηρήσεις μικρές μελανές κηλίδες ή μικρά μαύρα στίγματα στο δέρμα σου ή και μαύρη σκόνη στα ρούχα και τα εσώρουχά σου.



Τί άλλο πρέπει να ξέρω για τις ψείρες στα γεννητικά όργανα?

Πρέπει να ξέρεις ότι τα αυγά τους τα αφήνουν στις ρίζες των τριχών και είναι άσπρα όπως ακριβώς και στις ψείρες του κεφαλιού.

Επίσης, πως σε γενικές γραμμές ο φυσικός τρόπος αντιμετώπισης είναι περίπου ίδιος απλά τον προσαρμόζεις στο κάθε σημείο.

Πώς θα γλιτώσω από τις ψείρες γεννητικών οργάνων;

Δες παρακάτω όλα τα απλά και γρήγορα μέτρα που πρέπει να πάρεις ΑΜΕΣΑ καθώς και τους φυσικούς τρόπους να απαλλαγείς:

Μαζί και στα δύσκολα :)

Αν είστε στο ίδιο σπίτι ή έχετε επαφές με τον σύντροφο που σου μετέδωσε τις ψείρες, τότε θα πρέπει να τις καταπολεμήσετε μαζί διότι δεν θέλεις να σε ξανακολλήσει το αμέσως επόμενο πρωί.

Ξυρίσου!

Αντίθετα με τις ψείρες του κεφαλιού, οι ψείρες αυτές μπορούν να νικηθούν πιο εύκολα, απλά διότι μπορείς να ξυριστείς!

Φρόντισε να μην αφήσεις ούτε τρίχα πουθενά στο σώμα σου και να ξέρεις ότι αυτό το απλό μέτρο θα τις δυσκολέψει φοβερά!

Επίσης, μην το κάνεις μόνο μια φορά, συνέχισε το ξύρισμα για 20 περίπου μέρες ώστε να σιγουρευτείς ότι οι ψείρες δεν θα βρουν σημείο να αφήσουν τα αυγά τους.



Λάδι και ξύδι!

Όπως και με τις ψείρες σώματος, το λαδόξυδο είναι τέλεια λύση. Η φαγούρα, τα εξανθήματα αλλά και τα μικρόβια από τις ψείρες δεν είναι να τα αφήνεις. Το ξύδι είναι το πιο παλιό φυσικό φθειροκτόνο που όμως θα απολυμάνει και το δέρμα σου.

Το ελαιόλαδο θα απαλύνει την οξύτητα του ξυδιού και θα βοηθήσει στην επούλωση του δέρματός σου. Προσπάθησε μόνο να το εφαρμόζεις όσο πιο μακριά γίνεται από τα γεννητικά σου όργανα.

Ανακάτεψε λοιπόν ίση ποσότητα ελαιόλαδου με ξύδι και μετά το μπάνιο άπλωσε μια γενναία ποσότητα σε όλο σου το σώμα. Μείνε με αυτό τουλάχιστον 30 λεπτά.

Αν το δέρμα σου δεν είναι πολύ ευαίσθητο και μπορείς να το κάνεις δύο φορές τη μέρα, ακόμη καλύτερα. Έπειτα, ξεπλύσου με αφρόλουτρο και χλιαρό νερό.

Για περισσότερα φυσικά υλικά για να διώξεις χωρίς φάρμακα τις ψείρες γεννητικών οργάνων, ρίξε μια ματιά στο παρακάτω άρθρο καθώς και αυτές, αντιμετωπίζονται όπως οι ψείρες της κεφαλής:


Ζεμάτισε κάθε ύφασμα που χρησιμοποιείς

Καθώς οι ψείρες σώματος ζουν όχι μόνο στο δέρμα αλλά και σε κάθε ύφασμα που ακουμπά στο δέρμα σου, συγκέντρωσέ τα και ζεμάτισέ τα σε βραστό νερό.

Ζεμάτισε από σεντόνια και μαξιλαροθήκες μέχρι ρούχα, εσώρουχα, κάλτσες και καπέλα.

Για ευαίσθητα υφάσματα

Εάν κάποια υφάσματα έχουν ευαίσθητα χρώματα που δεν θέλεις να χαλάσεις, τότε σε μία λεκάνη ρίξε μισό μέρος νερό και μισό μέρος ξύδι και άφησέ τα ένα βράδυ.

Στη συνέχεια, πλύνε τα όπως συνηθίζεις και στέγνωσέ τα στον ήλιο. Αφού στεγνώσουν κλείσε τα σε σακούλες, αφαίρεσε όλο τον αέρα και ξέχασέ τα για 20 μέρες.

Για τις βλεφαρίδες σου

Επειδή οι βλεφαρίδες είναι ιδιαίτερο και πολύ ευαίσθητο σημείο, παρότι πολύ σπάνιο, εδώ πρέπει να προσέξεις με τις ψείρες. Ο καλύτερος τρόπος είναι να βάζεις δυο φορές τη μέρα βαζελίνη (πρωί και βράδυ) για 10 μέρες και να προσπαθείς απαλά να τις αφαιρείς με το χέρι. 

Σημαντικό!

Αν η μετάδοση των ψειρών σε εσένα έγινε σεξουαλικά το ιδανικό θα ήταν να κάνεις επιπλέον εξετάσεις για να ελέγξεις και τη μετάδοση και άλλων σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων!

Σοβαρά, αν μπορείς, δες έναν γιατρό!

Καλοί οι φυσικοί τρόποι και συχνά αρκετά αποτελεσματικοί, όμως εάν το πρόβλημα επιμένει ή έχεις τη δυνατότητα, το σωστό είναι να επισκεφθείς πρώτα έναν δερματολόγο ή παθολόγο.

Επίσης, εάν πρόκειται για μεταλλαγμένες ψείρες που είναι πολύ ανθεκτικές στα συνηθισμένα μέτρα, μόνο ο γιατρός μπορεί να σε απαλλάξει ανώδυνα και χωρίς τον φόβο πολύ επικίνδυνων ασθενειών και επιπλοκών από τα εξανθήματα των ψειρών.

Δες ακόμη: 




Εάν σου άρεσε αυτό το άρθρο, μοιράσου το! »»