Ψείρες του σώματος - Πώς να τις διώξεις με φυσικούς τρόπους!



Έχεις ψείρες στο σώμα σου; Μην ανησυχείς, απλά μάθε τι να κάνεις για να τις διώξεις εύκολα και γρήγορα από το δέρμα σου!




Τί είναι οι ψείρες του σώματος;

Οι ψείρες του σώματος, μοιάζουν πολύ με εκείνες του κεφαλιού αν και είναι λίγο πιο μεγάλες. Αντί για τα μαλλιά, ζουν και πίνουν αίμα από σημεία του σώματος που δεν έχουν τρίχες.

Αν και πιο σπάνιες, είναι πιο επίμονες από τις ψείρες των γεννητικών οργάνων και εκείνες του κεφαλιού και μπορούν να σου μεταδώσουν ευκολότερα πολλές σοβαρές ασθένειες όπως ο τύφος.

Τί άλλο πρέπει να ξέρω για τις ψείρες σώματος;

Η εξάπλωσή τους φουντώνει το καλοκαίρι ενώ αγαπούν πολύ την κακή υγιεινή.

Ζουν πιο συχνά στις μασχάλες, στη μέση και τους μηρούς και γενικά προκαλούν μεγάλη φαγούρα στα σημεία που τα ρούχα είναι σφιχτά πάνω σου όπως τα λάστιχα στα εσώρουχα και το κάτω μέρος του σουτιέν.

Μπορεί να πίνουν αίμα και να ζουν στο δέρμα και τα ρούχα μας αλλά τα αυγά τους τα αφήνουν αποκλειστικά στα ρούχα και τα σεντόνια μας. 

Οι ψείρες σώματος είναι μεγαλύτερες και άρα κάνουν μεγαλύτερα εξανθήματα ενώ το ξύσιμο τα μετατρέπει σε πληγές που εύκολα μολύνονται.

Φταίει ο σκύλος / η γάτα μου;

Όχι, είναι πραγματικά πολύ σπάνιο αυτό. Οι ψείρες πολύ σπάνια μεταδίδονται από ζώα αλλά πιο συχνά από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Πώς κόλλησα ψείρες σώματος;

Τα παιδιά τις κολλούν από το σχολείο ή το νηπιαγωγείο ενώ οι ενήλικες από δημόσια μέρη όπου κάθονται πολλοί άνθρωποι. Π.χ. η θέση του λεωφορείου, ένα παγκάκι, στον στρατό κτλ.

Δεν θα τις συναντήσεις συχνά αλλά εάν προσβληθείς, πρέπει να μην επαναπαυτείς διότι είναι εξαιρετικά επίμονες και επίφοβες για την υγεία σου.

Πώς να διώξω μόνη μου / μόνος μου τις ψείρες σώματος;


Κάνε μπάνιο τουλάχιστον μία φορά την ημέρα 

Ένα από τα πιο βασικά μέτρα είναι να μην παραλείπεις το καθημερινό σου μπάνιο, με όσο πιο ζεστό νερό μπορείς να ανεχτείς και με τουλάχιστον δύο χέρια αφρόλουτρο. Τρίψου καλά με σφουγγάρι που στη συνέχεια θα απολυμαίνεις με αντιβακτηριδιακό και θα στεγνώνεις στον ήλιο.

Μην ξύνεσαι!

Πρόκειται ίσως για την πιο σημαντική συμβουλή μέχρι τουλάχιστον να δράσουν όλα τα μέτρα. Η φαγούρα από τις ψείρες αυτές είναι μεγάλη αλλά η ταλαιπωρία από την επιμόλυνση των μικρών πληγών είναι ακόμη μεγαλύτερη.

Σε περίπτωση που δεν αντέχεις με τίποτα, ένας γρήγορος τρόπος να ηρεμήσει λίγο η φαγούρα είναι είτε να γεμίσεις την μπανιέρα σου με δροσερό νερό και να μείνεις μέσα μέχρι να φύγει ή να αλείψεις τα σημεία με κρέμα καλαμίνης που είναι ό,τι πιο γρήγορο για να ανακουφιστείς.

Βάλε... λαδόξυδο!

Η φαγούρα, τα εξανθήματα αλλά και τα μικρόβια από τις ψείρες σώματος δεν είναι να τα αφήνεις. Το ξύδι είναι το πιο παλιό φυσικό φθειροκτόνο που όμως θα απολυμάνει και το δέρμα σου. Το ελαιόλαδο θα απαλύνει την οξύτητα του ξυδιού και θα βοηθήσει στην επούλωση του δέρματός σου.

Ανακάτεψε λοιπόν ίση ποσότητα ελαιόλαδου με ξύδι και μετά το μπάνιο άπλωσε μια γενναία ποσότητα σε όλο σου το σώμα. Μείνε με αυτό τουλάχιστον 30 λεπτά.

Αν το δέρμα σου δεν είναι πολύ ευαίσθητο και μπορείς να το κάνεις δύο φορές τη μέρα, ακόμη καλύτερα. Έπειτα, ξεπλύσου με αφρόλουτρο και χλιαρό νερό.

Βγάλε το στρώμα σου στον ήλιο

Πολλές θεραπείες ζητούν απλά να ψεκάζεις τα σκεπάσματα και το στρώμα σου με ειδικά ψειροκτόνα αλλά αυτό δεν είναι πάντα αποτελεσματικό.

Εάν κάποιο σημείο σου ξεφύγει ή εάν το φάρμακο δεν πάει μέσα στις ραφές που αγαπούν να αφήνουν τα αυγά τους οι ψείρες, τότε το πρόβλημα δεν λύνεται.

Επειδή λοιπόν οι ψείρες και τα αυγά τους δεν μπορούν να επιβιώσουν χωρίς ξενιστή, δηλαδή εσένα, στέρησέ τους την παρουσία σου για καιρό. Άσε το στρώμα σου για 15-20 ολόκληρες μέρες στον ήλιο. Είναι άβολο όλο αυτό αλλά πίστεψέ το, είναι σωτήριο.

Ζεμάτισε κάθε ύφασμα που χρησιμοποιείς

Καθώς οι ψείρες σώματος ζουν όχι μόνο στο δέρμα αλλά και σε κάθε ύφασμα που ακουμπά στο δέρμα σου, συγκέντρωσέ τα και ζεμάτισέ τα σε βραστό νερό.

Ζεμάτισε από σεντόνια και μαξιλαροθήκες μέχρι ρούχα, εσώρουχα, κάλτσες και καπέλα.

Θυμήσου πως αν πρόκειται για παιδιά, πρέπει να ζεματίσεις ακόμη και τα χαλιά ή τα λούτρινα / υφασμάτινα παιχνίδια τους.

Για ευαίσθητα υφάσματα
Εάν κάποια υφάσματα έχουν ευαίσθητα χρώματα που δεν θέλεις να χαλάσεις, τότε σε μία λεκάνη ρίξε μισό μέρος νερό και μισό μέρος ξύδι και άφησέ τα ένα βράδυ.

Στη συνέχεια, πλύνε τα όπως συνηθίζεις και στέγνωσέ τα στον ήλιο. Αφού στεγνώσουν κλείσε τα σε σακούλες, αφαίρεσε όλο τον αέρα και ξέχασέ τα για 20 μέρες.

Πολλές αλλαξιές ρούχα

Φρόντισε να αλλάζεις συχνά τα ρούχα σου και αν είναι δυνατόν όχι μόνο μια φορά τη μέρα. Σε περίπτωση που είσαι στη δουλειά και δεν μπορείς να το κάνεις, τότε μπορείς να αλλάζεις έστω τα εσώρουχά σου ή τα φανελάκια μέσα από τις μπλούζες σου.

Κάθε αλλαξιά που βγάζεις τοποθέτησέ τη μέσα σε νάιλον σακούλα και αφαίρεσε τον αέρα μέχρι τη στιγμή που θα την καθαρίσεις όπως αναφέρθηκε παραπάνω.

Για σιγουριά, φώναξε και ένα συνεργείο απολύμανσης

Στις μέρες μας, τα συνεργεία απολύμανσης διαθέτουν οικολογικές και μη τοξικές μεθόδους για να σε απαλλάξουν από κάθε είδους παράσιτο.

Ένα καλό συνεργείο απολύμανσης, θα φροντίσει να εξαφανίσει τις ψείρες σώματος και τα αυγά τους όχι μόνο από το κρεβάτι σου αλλά και από κάθε κρεβάτι στο σπίτι όπως επίσης και από πολυθρόνες, καναπέδες και χαλιά.

Σοβαρά, δες έναν γιατρό 

Καλοί οι φυσικοί τρόποι και συχνά αρκετά αποτελεσματικοί, όμως εάν το πρόβλημα επιμένει ή έχεις τη δυνατότητα, το σωστό είναι να επισκεφθείς πρώτα έναν δερματολόγο ή παθολόγο.

Ειδικά αν πρόκειται για παιδί, ο παιδίατρος είναι εκείνος που πρέπει πρώτα να δοκιμάσεις και που θα δώσει τις κύριες οδηγίες για να προστατέψεις την υγεία του παιδιού σου.

Επίσης, υπάρχει κι άλλος κίνδυνος με τις φυσικές μεθόδους ως αποκλειστική θεραπεία τέτοιων περιστατικών.

Εάν πρόκειται για μεταλλαγμένες ψείρες που είναι πολύ ανθεκτικές στα συνηθισμένα μέτρα, μόνο ο γιατρός μπορεί να σε απαλλάξει ανώδυνα και χωρίς τον φόβο πολύ επικίνδυνων ασθενειών για τις οποίες είναι διάσημες ότι μεταδίδουν οι ψείρες σώματος.

Δες ακόμη: 

Διώξε τις ψείρες κεφαλιού χωρίς φάρμακα - όλες οι φυσικές συνταγές!


Πλήρης κατάλογος βοτάνων και οι θεραπείες τους -  μάθε τις ασθένειες που θεραπεύει κάθε βότανο!


Εάν σου άρεσε αυτό το άρθρο, μοιράσου το! »»